top of page
Пошук

Команда та партнери проєкту



Команда ГО “Конгрес Активістів Культури” розвиває мережу культурного активізму та сприяє досягненню цілей шляхом реалізації міждисциплінарних проектів у співпраці з регіональними ініціативними групами, сприяє збереженню та розвитку української культури, розвитку громадянського суспільства в Україні, формуванню творчих громад і спільнот.


Громадська організація має домовленість про співпрацю та взаємодію із власником прав на працю Валерія Возгріна — Ленуром Іслямовим, генеральним директором і власником кримськотатарського телеканалу «ATR».



Проєкт “Світи. Народи. Історія кримських татар” спонукає до роздумів, що продовжується боротьба за повернення Криму — Україні, а самого півострова — кримцям, які були, є і залишатимуться нащадками і корінним народом цієї землі. Проект є новою сторінкою освітньо-культурного українського контенту та доповнює скарбничку нематеріальної культурної спадщини України.


Уривок із Передмови:

“Але у випадку з Кримом ситуація майже не суміщається з мирною та безболісно сталою історичною традицією, яка пропонує й дозволяє судити минулі події та факти відсторонено, цілком зовні. Зізнаюся, я не завжди її притримувався, бо є тому причина. Як можна було “стояти осторонь”, коли матеріали досліджень на очах перетворювалися в киплячу картину високого драматизму та болісного трагізму, з чого, власне, і складається вся довга історія корінного народу Криму? Повністю ухилитися від цих картин, цілком піти в апатичний науковий пошук не завжди вдавалося, що, звісно, непохвально. Та всі ми живемо не в безповітряному просторі, а в земній, далеко не ідеальній атмосфері. І на роботі не може не відбиватися визнання того, що незалежно від усіх жертв, історична трагедія нації не прожита, вона все ще триває, а весь Крим і досі — суцільна кровоточива рана, що так і не загоїлася з часів Шагін-Гірея та Катерини II”.

(т. I, ст. 19)





25 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page